شارژ ایرانسل

فال حافظ

دهکده ی اطلاعات

 


چرا نوشابه‌ها گازدار می‌شود؟

هر قوطی یا بطری نوشابه‌هایی مانند کوکاکولا حاوی گاز دی‌اکسیدکربن است که در فشارهای بالا و درجه حرارت پایین در مایع حل شده است.
اضافه‌کردن دی‌اکسیدن کربن به نوشابه یک اسید ضعیف ایجاد می‌کند که هم مزه اندکی تند آنها را باعث می شود و هم به عنوان نگهدارنده عمل می‌کند.

نوشابه

هنگامی در بطری یا فوطی نوشابه را باز می‌کنید، فشار درون آن کاهش می‌یابد، و درنتبجه دی‌اکسیدکربن محلول به گار تبدیل می‌شود و به صورت حباب‌هایی خارج می‌شود.

اگر یک قوطی یا بطری نوشابه باز‌شده را برای مدتی طولانی به حال خود بگذارید و بعد آن را بنوشید، متوجه خواهید شد که نه تنها دیگر حباب‌های گار در آن ظاهر نمی‌شود، بلکه مزه تند خاص خود را هم از دست داده است.

صنعت نوشابه‌سازی بزرگترین بازار منفرد برای دی‌اکسیدکربن است، اما استفاده از دی‌اکسیدکربن به همین مورد ختم نمی‌شود.

دی‌اکسیدکربن جامد بهتر از آب یخ‌زده می‌تواند مواد را سرد کند و این دی‌اکسیدکربن جامد یا یخ خشک برای سرد و منجمد کردن غذاها به کار می‌رود.




کلمات کلیدی : چرا نوشابه‌ها گازدار می‌شود؟ , نوشابه , گازدار , دی اکسید کربن جامد , کوکاکولا , زمزم ,
نویسنده : میلاد زینالی لکی تاریخ : یکشنبه 13 اسفند 1391 موضوع : دانستنی جالب و خواندنی      نظرات


.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.


تمام حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به بلوط می باشد.